de vereniging

De vereniging

Reeds sinds 1861 bestaat handboogvereniging De Vriendschap. Vroeger waren er drie handboogverenigingen in de gemeente Aalst-Waalre: Vice Versa en De Vriendschap in Aalst en Willem Tell in Waalre. In 1984 zijn deze verenigingen gefuseerd en tegenwoordig is de vereniging De Vriendschap gevestigd aan de Dreefstraat 48C te Waalre.

De Vriendschap is aangesloten bij de Nederlandse Handboog Bond, net als de meeste handboogverenigingen in Nederland. De NHB is er voor informatie en ondersteuning, maar ook zorgt ze voor de topsport. De NHB is aangesloten bij World Archery: de wereldorganisatie voor de handboogsport.

Activiteiten

Binnen de vereniging kennen we verschillende (wedstrijd)activiteiten.

Hét belangrijkste evenement is het koningsschieten in oktober: het jaarlijkse clubkampioenschap voor jong en oud.

Na afloop van deze wedstrijd is er een feestavond (de teeravond) waarbij tevens alle kampioenen gehuldigd worden en de prijzen van de clubcompetities (de koppelcompetitie en de jeugdkoppelcompetitie) uitgereikt worden.

Daarnaast kent de vereniging een wekelijse koppelcompetitie en een aantal gezelligheidswedstrijden zoals de kerstverschieting, het zottentoernooi met carnaval en het paaseierenschieten. Deze wedstrijden staan open voor alle leden.

Buiten deze interne wedstrijden doen verschillende leden mee aan externe wedstrijden zoals de eerder genoemde indoor– en 25 meter 1 pijlcompetitie, outdoor- , veld- en 3D wedstrijden.

Beginnen met handboogschieten bij De Vriendschap Waalre

De begeleiding van nieuwe schutters wordt op de dinsdagen o.a. verzorgd door onze jeugdtrainers/ begeleiders Rob Peters en Evert Nagel.

 

Op andere verenigingsdagen zal dit mogelijk door andere ervaren schutters worden opgepakt.

 

Als je nu denkt, goh wat een leuke sport, dan kun je bij onze vereniging terecht om het eens te proberen op de dinsdagavond, de trainingsavond voor de jeugd en de volwassenen.
Graag wel eerst je aanmelden bij ons secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Materiaal

Als je net begint bij onze vereniging kan de jeugd (tot 18 jaar) de eerste drie maanden een boog, pijlen en andere materialen van de vereniging gebruiken. Voor de volwassenen (vanaf 18 jaar) geldt hiervoor een periode van 2 maanden.

Mocht je het echt leuk vinden en na de proefperiode door willen gaan dan dien je een eigen boog aan te schaffen.

Een complete boog met benodigdheden voor beginners kost ongeveer 150-300 euro. Handboogsport Van Dorst (www.europearchery.com) sponsort onze vereniging en helpt graag onze leden bij materiaalkeuze en -aanschaf.

Kleding

Voor het schieten heb je lekker zittende kleding nodig en een paar goed zittende, dichte schoenen. Er mag niet met open schoenen worden geschoten.

De kleding moet niet te ruim zijn en geen loshangende delen hebben (wijde blouse of een klep van een borstzakje), want dan heb je kans dat de pees erachter blijft hangen.

Aanvullende gegevens